LunaStella Leaders Summit 2022

Bersama barisan “Unit Managers”, “Assistant Unit Managers” dan “potential leaders” dalam sesi khas di Angsana Teluk Bahang.

90% dalam gambar ini dari pelbagai latarbelakang – kejuruteraan, sumber manusia, perubatan, pendidikan, kewangan dan lain-lain. Mereka bermula dari kosong dan mula menonjolkan diri sebagai “quality performer” dari segi “sales” dan “recruitment”

Sejujurnya, saya sendiri tidak pernah terfikir LunaStella Group akan mempunyai barisan “leaders” seramai ini dalam tempoh dua tahun kami menjadi AIA District Group (gabungan Unit Managers yang saya lahirkan).

Apabila direnung kembali, kerja keras itu telah bermula sejak saya menjadi “Unit Manager” pada tahun 2015.

Selain dari menghadiri beberapa kursus penting kepimpinan agensi, saya juga mencari model dan struktur agensi yang sesuai untuk dikembangkan.

Dari 2015 hingga 2018, pelbagai penambahbaikan dilaksanakan. Sejujurnya, pada ketika ini, tidur pun tidak cukup😂

Rezeki memang tidak pernah salah alamat. Usaha berterusan menghdirkan beberapa individu yang mempunyai visi sama dengan saya.

Pada awalnya, mereka yang bermula dengan LunaStella juga yakin tidak yakin. Tetapi, sebagai “Leader”, saya memastikan saya sentiasa ada ketika mereka memerlukan. Bukan sekadar ketika bertemu pelanggan tetapi ketika mereka ingin mencurah kesedihan / kerisauan apabila “rejection” tiba.

Menjadi pendengar setia serta melorongkan mereka ke jalan lurus agar kembali segar bermotivasi adalah kepuasan.

Pastinya ada yang tergelincir, tetapi ia tidak mematahkan semangat saya untuk percaya pada mereka yang mereka amat berpotensi.

Insha Allah, tahun depan dan 2024, tiga lagi District Group akan lahir dari LunaStella. Unit Managers juga semakin ramai.

Tahun ini, kami merangka budaya kerja lebih ampuh untuk memastikan mereka yang menyertai kami menjadi “Leaders” berkualiti.

Pastinya sama-sama untung baik dari segi kewangan mahupun kemanusiaan.

Doakan kami agar terus istiqomah memberikan yang terbaik untuk pelanggan dan associates kami⭐️✌️

Jika ingin bersama kami, DM terus saya👍

Forza LunaStella⭐️

#LunaStella #LunaStella22 #stellaz22 #stellaz #mdrt #mda #aiaeliteacademy #career #kerjaya #mentor #opportunity #kerjakosong #careercoach #financial #careergoals #careerchange #careermanagement #success #mastertrainer #aiamalaysia #aia #aiapublictakaful